Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Muž v obchodě na Romana Havelky přišel o peněženku. Policie hledá muže z fotografií

Jihlavští policisté pátrají po muži, který se v pondělí 22. února pohyboval v okolí obchodního domu na ulici Romana Havelky v Jihlavě. A pomoci může i veřejnost. Jde o případ muže, který v Jihlavě přišel o svoji peněženku.

„Navíc pachatel zneužil platební kartu a pokusil se o platbu prostřednictvím internetu. Policisté by v zájmu prověřování potřebovali zjistit totožnost muže zachyceného na fotografii,“ dodává Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Ke spáchání činu došlo v pondělí 22. února v obchodním domě na ulici Romana Havelky. Před pátou hodinou odpoledne přišel majitel o svoji peněženku, když mu vypadla z kapsy na zem, čehož si nevšiml. Že peněženku nemá, zjistil až v prostoru pokladen, kde chtěl zaplatit. Peněženku začal hledat, úspěšný ale nebyl. Peněženku totiž mezitím vzal nepoctivý nálezce a přisvojil si ji.

Kromě finanční hotovosti byla v peněžence uložena také platební karta a doklady. Následně bylo zjištěno, že se pachatel neúspěšně pokusil o registraci platební karty k platbám prostřednictvím internetu.

Po přijetí trestního oznámení začali policisté případ prověřovat. „Zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro objasnění případu. Případ prověřovali, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky. Policisté vyhodnotili také záznamy z kamer,“ dodává Kroutilová.

Policisté z dostupných informací zjistili, že se v lokalitě obchodního domu pohyboval muž, jehož totožnost by policisté v zájmu probíhajícího prověřování potřebovali zjistit a s žádostí o spolupráci se proto obracejí na veřejnost. Muž měl na sobě oblečenou bundu modré barvy a tmavé kalhoty, obuté měl černé sportovní boty s bílými pruhy.

„Žádáme občany, kteří muže na fotografii poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli jiné informace směřující k objasnění případu,“ vyzývá Kroutilová případné svědky nebo občany, kteří muži na fotografii poznají.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR (redakčně upraveno)

Štítky peněženka, krádež, policie, Romana Havelky, Jihlava, obchodní dům, Roman Havelka, platební karta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v obchodě na Romana Havelky přišel o peněženku. Policie hledá muže z fotografií | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.