Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž v Jihlavě řídil i přes zákaz, navíc byl pozitivní na amfetamin. Jeho hledaný spolujezdec putoval do vězení

Jihlavští policisté zastavili v pondělí 19. dubna řidiče vozidla Seat Cordoba. Lustrací pak zjistili, že muž má až do léta soudem uložený zákaz řízení. Navíc měl pozitivní test na amfetamin. Policejní kontrola měla dohru i pro jeho spolujezdce.

Kontrola se odehrála v Jihlavě na Okružní ulici. „Řidičem vozidla byl sedmadvacetiletý muž, který má na dva roky soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit až letos v létě. Dále byl u něho pozitivní provedený test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, a to na amfetamin. Lékařskému vyšetření se muž bezdůvodně odmítl podrobit,“ uvedla Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

V osobním autě jel s řidičem ještě pětadvacetiletý muž z Havlíčkobrodska, u kterého policisté při kontrole zjistili, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Na začátku dubna byl na muže totiž vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.

Řidič i jeho spolujezdec tak putovali v doprovodu policistů na oddělení policie.

„Policisté sdělili sedmadvacetiletému muži z Jihlavska podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále je podezřelý ještě ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy, také to policisté šetří. Pětadvacetiletého celostátně hledaného muže policisté po provedení nezbytných úkonů eskortovali do věznice v Hradci Králové,“ dodala mluvčí Kroutilová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky kontrola, Jihlava, Okružní, zákaz, amfetamin, vězení, pátrání, SEAT Cordoba, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Jihlavě řídil i přes zákaz, navíc byl pozitivní na amfetamin. Jeho hledaný spolujezdec putoval do vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.