Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči se o Velikonocích nevyhýbali alkoholu ani drogám. Nadýchal i cyklista

Policisté během uplynulých velikonočních svátků odhalili hned několik hříšníků, kteří měli pozitivní testy na alkohol i drogy. Mezi odhalenými byla i jedna žena a jeden cyklista.

První hříšník byl přistižen v neděli 4. dubna před 10. hodinou v Moravských Budějovicích na Husově ulici.

„Pětapadesátiletý řidič vozidla Škoda Felicia jel ve směru na ulici Husova. Vozidlo policisté zastavili a provedli kontrolu. U řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,27 promile alkoholu, opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu vyšší. Policisté řidiči další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ uvedla Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

Ve stejný den byl policejní hlídkou kontrolován i dvaapadesátiletý cyklista v Náměšti nad Oslavou.

„Policisté u muže při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,16 promile alkoholu, obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Požití alkoholu před jízdou muž přiznal. Cyklista je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku, který policisté šetří,“ komentovala druhý případ mluvčí Kroutilová.

Pozitivní výsledek na marihuanu 

Kontroly probíhaly i další den, tedy na Velikonoční pondělí. Ze spáchání dopravního přestupku je podezřelá dvaadvacetiletá řidička, kterou policisté zastavili před polednem v Třebíči.

„Žena jela s vozidlem po silnici ve směru od ulice Znojemská na ulici Březinova. Policisté u ní provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivní hodnotou na marihuanu. Policisté řidičce další jízdu zakázali. Žena je podezřelá ze spáchání přestupku na úseku dopravy, který policisté šetří,“ dodává Kroutilová.

Další dva řidiči byli pod vlivem alkoholu. Před jedenáctou hodinou dopoledne zastavili policisté v obci Předín vozidlo Škoda Roomster a u jednatřicetiletého řidiče naměřili hodnotu 0,89 promile alkoholu. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz.

„Před druhou hodinou odpoledne jel čtyřiapadesátiletý muž s automobilem VW Passat v Třebíči ve směru od ulice Lipová na ulici M. Majerové. Řidič měl 0,51 promile alkoholu v dechu. Řidičský průkaz u sebe neměl, a dopustil se tak dalšího přestupku. Oba podnapilí řidiči již v další jízdě nesměli pokračovat. Muži jsou podezřelí ze spáchání závažného přestupku na úseku dopravy,“ uvedla závěrem mluvčí Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, hlídka, policie, Velikonoce, promile, drogy, cyklista, Škoda Felicia, Moravské Budějovice, Velikonoční pondělí, Třebíč, Náměšť nad Oslavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči se o Velikonocích nevyhýbali alkoholu ani drogám. Nadýchal i cyklista | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.