Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Opilí mladíci v parku budili lidi v okolí. Jeden neměl roušku a k policii se choval arogantně

O rozruch se v sobotu 27. března krátce před druhou hodinou ranní postarala dvojice opilých mladíků, kteří pobývali na lavičce v parku v Náměšti nad Oslavou, konkrétně to bylo na Husově ulici.

Muži ve věku 18 a 19 let svým hlasitým projevem budili obyvatele okolních domů, a rušili tak noční klid. „Po příjezdu policejní hlídky si jeden z mužů nechránil dýchací cesty rouškou nebo respirátorem, choval arogantně a na opakované výzvy k použití předepsané ochrany dýchacích cest nereagoval. Z místa neustále odcházel pryč a opakované výzvy směřující k tomu, aby na místě po dobu služebního úkonu setrval, ignoroval, přičemž policejní hlídce vulgárně nadával. Dále odmítal prokázat svoji totožnost,“ informuje o případu policejní mluvčí Dana Čírtková.

Na základě těchto skutečností a dále vzhledem k tomu, že jevil známky silného ovlivnění alkoholem, kdy se pohyboval vrávoravou chůzí a nesrozumitelně artikuloval, policisté rozhodli o jeho zajištění. „Při zajištění však kladl pasivní odpor, který byla hlídka nucena překonat za použití donucovacích prostředků. Policisté devatenáctiletého muže vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní - 2,89 promile alkoholu v dechu. Následně policisté muže eskortovali do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě,“ dodává mluvčí Čírtková.

Zákaz volného pohybu po 21. hodině

Muž je důvodně podezřelý ze spáchání přestupků na úseku veřejného pořádku, a to tím, že rušil noční klid a neuposlechl opakovaných výzev policistů. Dále je důvodně podezřelý ze spáchání přestupků podle krizového zákona tím, že nerespektoval nařízení, které zakazuje volný pohyb osob po jedenadvacáté hodině.

„Druhý – osmnáctiletý muž - je důvodně podezřelý ze spáchání přestupku podle krizového zákona, neboť nerespektoval toto nařízení, které zakazuje volný pohyb osob po jedenadvacáté hodině,“ dodala závěrem mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Valnoha

Štítky alkohol, promile, park, noční klid, vládní nařízení, Náměšť nad Oslavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilí mladíci v parku budili lidi v okolí. Jeden neměl roušku a k policii se choval arogantně | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.