Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po D1 šli pěšky tři Maročani. Dostali se k nám v úkrytu kamionu, do EU chtěli kvůli lepšímu životu

V policejních celách na pracovišti cizinecké policie skončili v sobotu 6. února tři Maročani, kteří se nelegálně dostali do naší země. Odhalila je hlídka odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina patnáct minut před desátou hodinou. Trojice mužů šla pěšky po dálnici D1. Policisté je kontrolovali v úseku na 136. kilometru ve směru na Prahu.

V rámci kontroly těchto osob policisté zjistili, že se jedná o cizince z Maroka, kteří u sebe neměli žádné osobní doklady a nebyli schopni žádným způsobem prokázat svoji totožnost. Ke své cestě uvedli, že se do České republiky dostali v úkrytu kamionu.

„Tříčlenná skupinka cizinců měla namířeno do některé ze zemí Evropské unie. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že cizinci na území České republiky vstoupili v době platnosti nařízení ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví, které bylo vyhlášené k ochraně před zavlečením onemocnění covid-19,“ uvedla Dana Čírtková, mluvčí policistů.

 Tímto opatřením se nařizuje zákaz vstupu na území České republiky pro všechny občany třetích zemí, které nejsou na seznamu zemí s nízkým rizikem výskytu covid-19. Z tohoto důvodu tito cizinci nebyli oprávněni vstoupit a pobývat na území České republiky.

„Na základě zjištěných informací jsme cizince zajistili a eskortovali do policejních cel na  pracovišti cizinecké policie. U všech cizinců jsme provedli nezbytné identifikační úkony a zajistili provedení testů na covid-19. U všech testovaných cizinců byl výsledek testu negativní,“ uvedl Oldřich Chaloupka, vedoucí odboru cizinecké policie s tím, že cizinci rámci řízení uvedli, že odešli ze své domovské země z ekonomických důvodů a chtěli se dostat do některých ze zemí v Evropské unii za lepším životem.

Policisté zahájili úkony spočívající ve správním řízení. Po provedení všech úkonu správního řízení byli cizinci zajištěni a umístěni do zařízení pro umístění cizinců ve Vyšních Lhotách. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mdcr.cz

Štítky migranti, Maroko, D1, cizinci, úkryt, kamion, hlídka, Dálnice D1, Cizinecká policie, Evropská unie, Česko, Praha, Kraj Vysočina, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po D1 šli pěšky tři Maročani. Dostali se k nám v úkrytu kamionu, do EU chtěli kvůli lepšímu životu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.