Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladý muž chtěl skočit z dálničního mostu. Plán mu nakonec rozmluvili policisté

Dramatické okamžiky se odehrávaly ve středu 14. října krátce před 15:30 v místě 146. kilometru dálnice D1. Sedmadvacetiletý muž se rozhodl, že svoji tíživou životní situaci vyřeší skokem z mostu.

Informaci o jeho plánu obdrželi policisté na lince 158. Uvedený muž se na místě skutečně pohyboval. Navíc se jedná o místo, kde je omezen jízdní pruh z důvodu rekonstrukce, velmi silný provoz, a situace tak byla komplikovanější.

„Muž se pohyboval za zábradlím a vzbuzoval obavu, že skočí dolů. Operační důstojník na místo ihned vyslal nejbližší policejní hlídku. V době příjezdu policistů se muž pohyboval za svodidlem vedle zábradlí, a ve chvíli, kdy je spatřil, začal zrychlovat. Zastavil se na železné plošině, kde si sednul na okraj zábradlí. Policisté s ním začali komunikovat, na což muž zpočátku vůbec nereagoval. Hlídka však v pokusu o navázání komunikace neustala a snažila se získat jeho pozornost. Muž začal na komunikaci reagovat a uváděl, že skok dolů je pro něj jediným řešením situace, přičemž se sunul směrem dolů a připravoval se ke skoku,“ popisuje Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

Policisté v nepřetržité komunikaci neustávali a byli úspěšní. Podařilo se jim získat jeho důvěru a muž se vrátil zpět do bezpečného prostoru za zábradlí, odkud ho policisté převedli do bezpečí služebního vozidla a nadále s ním komunikovali až do příjezdu zdravotnické záchranné služby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky dálnice, D1, most, sebevražda, skok, policie, zábradlí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý muž chtěl skočit z dálničního mostu. Plán mu nakonec rozmluvili policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.