Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zloděj v Jihlavě napadl prodavačky a utekl, našel ho psovod. Skončil za mřížemi

Horké chvíle zažívaly prodavačky v jedné z prodejen nedaleko centra Jihlavy. Snažily se zadržet zloděje s trestní minulostí, ten se je pak snažil napadnout. Nakonec se mu podařilo utéct.

Rychlý sled událostí začal, když do obchodu s drogistickým zbožím nedaleko centra města přišel ve čtvrtek 20. srpna před polednem devětadvacetiletý muž a do tašky si začal nenápadně ukládat různé zboží jako deodoranty a sprchové gely, za které neměl v úmyslu zaplatit. Jeho podezřelé chování ale neuniklo pozornosti prodavaček.

„Když chtěl muž z obchodu odejít, snažily se mu v tom ženy zabránit. Muž se ale odcizených věcí nehodlal dobrovolně vzdát, tašku, kterou jedna z žen uchopila, se jí snažil vytrhnout, choval se značně agresivně, zaměstnankyně obchodu fyzicky napadal, zvýšenou agresivitu vyvíjel na překonání automatického uzavření dveří a dostat ven se snažil za použití násilí. To se mu nakonec podařilo vzhledem ke své fyzické převaze, překonal zajištění dveří a utekl. Odcizené zboží v prodejně zůstalo,“ popisuje dramatické chvíle Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Vyděšené zaměstnankyně prodejny přivolaly policii. Ani jedna z žen neutrpěla zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření.

Policisté zjistili přibližný popis muže i směr, kterým z místa utíkal, a začali ho v lokalitě ihned hledat. Během několika minut podezřelého muže vypátral policejní psovod na Křížové ulici. Policisté muže zadrželi a umístili ho do policejní cely.

Dva roky až deset let ve vězení 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání devětadvacetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a dále zločinu vydírání spáchaného na svědkovi,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že obviněný muž byl v minulosti již opakovaně odsouzen a za majetkovou trestnou činnost si uložený trest odpykal i ve věznici.

Na obviněného muže podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl obviněný muž vzat do vazby a poté ho policisté eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody od dvou do deset let,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, zloděj, napadení, drogerie, prodavač, Jihlava, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj v Jihlavě napadl prodavačky a utekl, našel ho psovod. Skončil za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.