Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Recidivisté zaútočili na jihlavské obchody, kde kradli. Jeden z nich je ve tříleté podmínce

Svůj život si zkomplikovali dva muži, kteří během minulého týdne kradli v jihlavských obchodech. Jak se totiž ukázalo, v trestné činnosti rozhodně nejsou žádnými nováčky.

V úterý 28. července přišel do prodejny na Žižkově ulici muž, který po deváté hodině dopoledne odcizil lahev vína. Se zbožím v hodnotě přes sto korun odešel. „Po přijetí oznámení začali policisté případ šetřit. Zjistili, že podezřelým je jednačtyřicetiletý muž z Mostecka. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již opakovaně soudně trestán. Trest si odpykal i ve věznici. O víkendu policisté sdělili muži podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ uvádí k prvnímu zloději Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Podobný scénář měla krádež ze středy 29. července, tu měl na svědomí šestadvacetiletý zloděj z Jihlavska. Jak policie zjistila, v minulosti byl rovněž opakovaně soudně trestán a až do poloviny roku 2023 je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody. Přesto muž v uvedený den před 14. hodinou ukradl v prodejně nápoj a pečivo.

„Zastavil ho pracovník obchodu, kterému se ale muž vysmekl a utekl, odcizené zboží zůstalo na místě. Případ začali po přijetí oznámení policisté prověřovat. Zjistili, že krádeže se dopustil šestadvacetiletý muž. Policisté případ dále prověřují,“ doplnila k druhému zloději Kroutilová.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, zloděj, recidivista, obchod, okres Most, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivisté zaútočili na jihlavské obchody, kde kradli. Jeden z nich je ve tříleté podmínce | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.