Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nových případů covidu v kraji za týden asi o třetinu ubylo. Roste zájem o očkování posilující čtvrtou vakcínou

Na Vysočině se v posledním týdnu potvrdila nemoc covid-19 u 602 lidí, v porovnání s předchozím týdnem je to o 239 méně. Vyplývá to z informací ministerstva zdravotnictví. Zastavil se tak pravidelný týdenní nárůst nemocných, který začal na počátku září. Mírně ubylo i hospitalizovaných. V některých nemocnicích v kraji přesto platí zákaz návštěv. Nemocnice Havlíčkův Brod tento týden zákaz návštěv rozšířila o oddělení neurologie, řekla její mluvčí Petra Černo.

Přes aktuální pokles počtu nově potvrzených případů v kraji je nemocných víc než před rokem. K 15. říjnu 2021 bylo za týden nových případů v kraji 166.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel připadlo na Vysočině s půl milionem obyvatel v posledních sedmi dnech 118 potvrzených případů nákazy, což je třetí nejnižší číslo v porovnání s ostatními kraji. Nejlépe na tom byl Karlovarský kraj s 96 případy na 100 tisíc obyvatel. Nejvyšší počet při stejném přepočtu, 159 nakažených, byl v Praze.

Pacientů s covidem je v krajských nemocnicích 107, pět z nich na jednotce intenzivní péče a tři potřebují umělou plicní ventilaci. Před týdnem bylo hospitalizovaných 114, z toho sedm na jednotce intenzivní péče a jeden na umělé plicní ventilaci.

Zákaz návštěv platí v Nemocnici Třebíč a na vybraných odděleních nemocnic v Pelhřimově a Havlíčkově Brodě, která už dřív zakázala návštěvy na oddělení následné péče a rehabilitace a na interním oddělení. V pondělí ho rozšířila také o oddělení neurologie. „A na dětské oddělení to máme omezené pouze na zákonné zástupce," řekla Petra Černo.

Velký zájem o očkování 

Podle oslovených nemocnic, které nabízejí očkování proti covidu-19 i bez předchozí registrace, zájem o posilující dávky roste. „Zájem o očkování bez registrace čtvrtou posilující dávkou proti onemocnění covid-19 je velký. Ve čtvrtek 6. října bylo naočkováno 74 lidí," uvedla mluvčí Nemocnice Pelhřimov Alexandra Knapová. Pelhřimovská nemocnice očkuje bez registrace jednou týdně ve čtvrtek, 13. října si pro očkování přišlo 46 lidí, na začátku září přicházeli jen jednotlivci.

V posledním týdnu zemřelo na Vysočině sedm lidí, u kterých se potvrdil covid. Od začátku koronavirové epidemie na jaře 2020 eviduje ministerstvo zdravotnictví v souvislosti s tímto onemocněním na Vysočině 1808 úmrtí. Potvrzených nákaz bylo od té doby 186 737.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky covid, koronavirus, Vysočina, COVID-19, Kraj Vysočina, očkování, návštěva, Nemocnice Havlíčkův Brod, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Nemocnice Třebíč, Praha, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nových případů covidu v kraji za týden asi o třetinu ubylo. Roste zájem o očkování posilující čtvrtou vakcínou | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.