Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Očkovací centra v krajských nemocnicích zahájila očkování novou vakcínou proti covidu

Očkovací centra na Vysočině zahájila v pondělí 12. září očkování proti covidu, a to novou vakcínou modifikovanou na variantu nového typu koronaviru s označením omikron. Do terénu vyrazily také mobilní očkovací týmy.

Zájemci o očkování se registrují na konkrétní den a čas prostřednictvím webových stránek. Postup je stejný jako v případě objednání na předchozí očkování.

V pondělí 11. září zahájily Nemocnice Jihlava a Pelhřimov mobilní očkování v pobytových sociálních zařízeních. Postupně se připojí mobilní týmy v ostatních okresech. „Například na Třebíčsku pomůže v sociálních zařízeních s rychlým proočkováním proti covid-19 spolupracující tým organizace Podané ruce. Jejich zapojení se očekává do 14 dnů,“ informoval novináře náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný. Ten také avizuje, že v první půlce října by mělo odstartovat prostřednictvím mobilního týmu Podaných rukou i očkování veřejnosti bez registrace. „Očkování novou i původní vakcínou Pfizer a dále i Modernou bude naplánováno nejdříve v okresních městech. Termínový kalendář se připravuje," doplnila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Centrální sklad očkovacího centra Nemocnice Jihlava má v mrazících boxech 8,5 tisíce očkovacích látek Comirnaty Original/Omicron BA.1 (Pfizer/BioNTech). Tento týden ve středu bude naskladněno dalších 2,5 tisíce dávek. „Nová vakcína je určena pro podání čtvrté dávky. Sklad disponuje také dostatečným množstvím původní vakcíny Comirnaty i Moderny pro podání 1.–3. dávky," uvedla na závěr mluvčí Svatošová. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Barbora Drozdová | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky očkování, koronavirus, covid, dávka, vakcína, Vysočina, očkovací centrum, Kraj Vysočina, Lékárenský komplex Jihlava, Pfizer, Vladimír Novotný, okres Třebíč, Pelhřimov, BioNTech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centra v krajských nemocnicích zahájila očkování novou vakcínou proti covidu | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.