Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Vysočině příští týden začne mobilní očkování proti covidu. K dispozici je nová vakcína

Na Vysočinu tento týden dorazila nová vakcína proti covidu s označením Comirnaty Original/Omicron BA.1 společnosti Pfizer, ta má být účinná i proti variantě mutace omikron typu BA.1. Byla dovezena do centrálního skladu jihlavské nemocnice v počtu 8500 kusů.

„Vakcína má stejný objem, opět je aplikována injekčně, jen její aktivní část laboratoře rozšířily o další antigen. Modifikované vakcíny jsou schválené Evropskou lékovou agenturou a budou aplikovány jako posilující třetí a čtvrté dávky,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Vyskladnění nové vakcíny je plánováno už na přelomu tohoto týdne. Jako první vakcíny využijí v Jihlavě a v Pelhřimově. „Mobilní očkovací týmy obou nemocnic se nyní soustředí na podání posilujících dávek zájemcům z řad klientů pobytových sociálních služeb, kteří jsou ve skupině nejohroženějších osob covidem,“ doplnil Vladimír Novotný, který dále uvedl, že na pondělí 12. září  svolává pracovní skupinu Covid, složenou z koordinátorů očkování v jednotlivých nemocnicích. Podle mluvčí Kraje Vysočina Evy Neuwirthové bude zásadním tématem domluva na organizaci dalšího preventivního očkování proti onemocnění covid-19. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZHKHK | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky očkování, covid, koronavirus, vakcína, mobilní, Kraj Vysočina, Pfizer, Lékárenský komplex Jihlava, Vladimír Novotný, COVID-19, Evropská léková agentura, Jihlava, Pelhřimov, očkování proti COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině příští týden začne mobilní očkování proti covidu. K dispozici je nová vakcína | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.