Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Potvrzených případů covidu na Vysočině ubývá. Počet hospitalizovaných klesl asi o třetinu

Na Vysočině se v posledním týdnu potvrdila nákaza covidem-19 u 449 lidí. V porovnání s předchozím týdnem se počet nových případů snížil o 105. Potvrzených případů v kraji druhý týden v řadě ubývá, za posledních sedm dní jich na 100 tisíc obyvatel připadá 88, v republikovém srovnání je to nejméně. Asi o třetinu se snížil počet hospitalizovaných s covidem-19. Vyplývá to z informací ministerstva zdravotnictví a krajských nemocnic.

V nemocnicích kraje leželo ve čtvrtek 50 pacientů s potvrzeným covidem-19, většinou na standardních lůžkách, tři nakažení byli na jednotce intenzivní péče. Ve zdravotnických zařízeních a domech sociální péče platí doporučení hygieniků používat respirátory, někde platí zákazy návštěv.

S vakcínou do terénu. Pobytová sociální zařízení na Vysočině opět navštíví mobilní očkovací týmy

Náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný absolvoval jednání s koordinačním týmem očkování proti covid-19. Ze schůzky vyplynulo, že do terénu po Vysočině opět vyrazí mobilní očkovací týmy.

V Nemocnici Třebíč zřizované krajem platí zákaz návštěv infekčního oddělení a v třebíčské i moravskobudějovické léčebně dlouhodobě nemocných. Krajská nemocnice v Novém Městě na Moravě omezila návštěvy v pondělí. Budou jen ve stanovených hodinách ve středu a v neděli, někde po dohodě s lékařem. Vyplývá to z informací na jejím webu.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel má asi půlmilionová Vysočina v posledním týdnu nejnižší nemocnost, na opačném konci srovnání je Praha, kde je při stejném přepočtu 154 nakažených.

Proticovidová opatření znovu na scéně. Návštěvy mohou do jihlavské nemocnice pouze s respirátorem

Zdravotnická zařízení reagují na zhoršující se epidemiologickou situaci koronaviru. Jihlavská nemocnice žádá všechny osoby, které do ní míří za svými blízkými, aby měly po dobu návštěvy nasazeny respirátory.

Druhou posilující dávku proti covidu-19 si podle statistik ministerstva zdravotnictví nechalo na Vysočině aplikovat 3378 lidí, za týden jich přibylo 1046.

Od začátku koronavirové epidemie na jaře 2020 eviduje ministerstvo zdravotnictví v souvislosti s tímto onemocněním na Vysočině 1764 úmrtí. Potvrzených případu nákazy bylo za stejnou dobu 181 035.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky covid, koronavirus, statistika, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, ministerstvo zdravotnictví, návštěva, Nemocnice Třebíč, Nové Město na Moravě, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potvrzených případů covidu na Vysočině ubývá. Počet hospitalizovaných klesl asi o třetinu | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.