Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

S vakcínou do terénu. Pobytová sociální zařízení na Vysočině opět navštíví mobilní očkovací týmy

Náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný absolvoval jednání s koordinačním týmem očkování proti covid-19. Ze schůzky vyplynulo, že do terénu po Vysočině opět vyrazí mobilní očkovací týmy.

„Předběžný zájem o podání čtvrté posilující dávky očkování proti covid-19 má v našem regionu k dnešnímu dni více než pět stovek klientů využívající pobytové a další sociální služby. Číslo každým dnem roste,“ uvedl po zmíněné schůzce Vladimír Novotný. Krajské nemocnice proto v následujících týdnech postupně zaktivují své mobilní očkovací týmy a začnou postupně domovy s vakcínou objíždět.

„Většina týmů bude v terénu působit v srpnu. Kraj Vysočina počítá s tím, že pro mobilní očkování v domovech, následně podle zájmu i v terénu mimo centra pro občany, využije podle potřeby osvědčených služeb společnosti Podané ruce,“ doplňuje Novotný.  

Tato vlna koronaviru je silnější, než se čekalo. Plošné resktrikce nebudou

Některá očkovací centra mimo nemocnice, kde se proti koronaviru očkovalo, v září pravděpodobně obnoví provoz. Novinářům to při včerejší návštěvě královéhradecké fakultní nemocnice řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Plošné...

Kraj Vysočina v minulých týdnech obeslal dotazem po zájmu o očkování klientů posilující dávkou proti covid-19 všechna pobytová sociálních zařízení bez ohledu na zřizovatele. „Mobilní týmy budou na základě poptávky plánovat očkovací trasy a budou postupně, v některých místech ve spolupráci i s praktiky, v domovech pro seniory očkovat," přibližuje plány Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. Náměstek Novotný dodává, že všech dostupných vakcín je nyní dostatek. 

Počet případů na Vysočině

Na Vysočině se v posledním týdnu nakazilo koronavirem 488 lidí. V porovnání s předchozím týdnem se počet nově potvrzených případů zvýšil o 145, tedy o 42 procent. V nemocnicích kraje leželo ve čtvrtek 43 pacientů s potvrzeným covidem-19, o týden dřív jich bylo 19. Hygienici doporučují při návštěvách lékařů, nemocnic či sociálních služeb nosit respirátor. 

Proticovidová opatření znovu na scéně. Návštěvy mohou do jihlavské nemocnice pouze s respirátorem

Zdravotnická zařízení reagují na zhoršující se epidemiologickou situaci koronaviru. Jihlavská nemocnice žádá všechny osoby, které do ní míří za svými blízkými, aby měly po dobu návštěvy nasazeny respirátory.

Většina hospitalizovaných ležela podle údajů kraje na standardních lůžkách. Dva nakažení byli na jednotce intenzivní péče a jeden potřeboval plicní ventilátor.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina, ČTK

Štítky očkování, vakcína, covid, koronavirus, mobilní, tým, zařízení, sociální, domov, senior, Kraj Vysočina, terén, Vladimír Novotný, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S vakcínou do terénu. Pobytová sociální zařízení na Vysočině opět navštíví mobilní očkovací týmy | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.