Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Vysočině přibylo 2222 lidí s covidem. Jde o nejvyšší počet od začátku pandemie

Testy na Vysočině potvrdily ve středu 2222 případů covidu-19. Je to nejvíc od začátku pandemie. Kraj má přesto nejnižší relativní nárůst nakažených, na 100 tisíc obyvatel za sedm dní je to 1374 případů. Vyplývá to z dnešních údajů ministerstva zdravotnictví.

Středeční počet potvrzených případů je o 675 vyšší než byl dosavadní nejvyšší nárůst počtu nemocných zaznamenaný za 25. ledna.

V krajských nemocnicích je podle jejich informací nyní na standardních lůžkách 74 lidí s covidem-19, pět lidí je na jednotce intenzivní péče (JIP), dalších pět potřebuje umělou plicní ventilaci. Počet hospitalizovaných se v posledních dnech mírně zvýšil, na začátku týdne bylo na standardních kůžkách 60 pacientů, devět dalších bylo na JIP nebo na umělé plicní ventilaci, uvedl Kraj Vysočina na svém facebooku.

Nakažený personál v nemocnicích 

Rostoucí počet nemocných i v řadách personálu zastavil v Nemocnici Třebíč návrat k neakutní péči. Nemocnice Třebíč nyní hospitalizuje 14 lidí s covidem-19 na standardních lůžkách, jeden pacient je na anesteziologicko-resuscitačním oddělení kvůli umělé plicní ventilaci. Víc než počty pacientů ale podle mluvčí nemocnice Jitky Mácové nyní péči limituje nemocnost personálu, případně to, že jsou v karanténě nebo se starají o děti v karanténě.

S diagnózou covid-19 je nyní 15 pracovníků nemocnice, dalších devět má karanténu. Takzvanou pracovní karanténu už nemocnice využila v deseti případech. „Už bylo v plánu, že pojedeme na čtyři stoly (operační), vlastně na plný počet operací, ale už by pak neměl o ty pacienty kdo pečovat, takže je to stále omezené," řekla Jitka Mácová. Nemocnice podle ní poskytuje hlavně akutní a onkologickou péči, z plánovaných výkonů jsou to jen menší zákroky, u kterých je předpoklad, že pacient nebude muset v nemocnici zůstat dlouho.

Od začátku pandemie se na Vysočině covid-19 potvrdil ve 130 327 případech, 1638 lidí s covidem-19 v kraji zemřelo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky covid, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, pandemie, nemocnice, Nemocnice Třebíč, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo 2222 lidí s covidem. Jde o nejvyšší počet od začátku pandemie | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.