Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny: Nejnižší denní přírůstek covid pozitivních v ČR. Vyšší nemocnost řidičů autobusů

Kraj Vysočina má za sebou další zasedání krizového štábu, kde se opět řešila aktuální epidemiologická situace. Dobrou zprávou je určitě to, že Vysočina má aktuálně nejnižší denní přírůstek covid pozitivních v Česku. Pojďme si ale projít i další nejdůležitější závěry.

Informace krajské hygienické stanice

Kraj Vysočina nyní uzavírá tabulku regionů, pokud jde o počet nakažených. Na Vysočině je denní přírůstek nejnižší ze všech krajů. Sedmidenní incidence v regionu je 290 nakažených na 100 tisíc obyvatel, nejvyšší incidence je v okrese Pelhřimov. Laboratoř už v tomto případě hlásí převládající mutaci omikron.

Vojáci v nemocnicích

Nemocnice v našem kraji i nadále využívají pomoc armády, konkrétně dnes končí vojácí v jihlavské a havlíčkobrodské nemocnici a zařízení žádají o prodloužení pomoci do 31. ledna. „V Nemocnici Třebíč jsou příslušníci armády do 18. ledna, po tomto datu nemocnice další pomoc nepožaduje," dodává Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

1300 testů denně

Kapacity odběrových míst krajských nemocnic a dalších sledovaných pracovišť jsou k dispozici každý den. Prováděno je zhruba 1 300 testů denně, stejně jako v minulém týdnu. Kapacity odběrových míst jsou nyní nemocnice schopny upravovat dle aktuální poptávky.

Nemocní řidiči autobusů 

V zajištění veřejné dopravy se v posledních dnech objevily ojedinělé výpadky linek základní dopravní obslužnosti způsobené vyšší nemocností řidičů autobusů. „Dopravce, jak mu ukládají povinnosti ze smlouvy, informoval bezodkladně o změnách města a obce na trasách," dodává mluvčí Svatošová. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky krizový štáb, Vysočina, zasedání, koronavirus, covid, Kraj Vysočina, Česko, řidič autobusu, nemocnice, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Třebíč, Pelhřimov, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny: Nejnižší denní přírůstek covid pozitivních v ČR. Vyšší nemocnost řidičů autobusů | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.