Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny: Nejvyšší incidence ve dvou okresech. Testování o svátcích s omezenými termíny

Tentokrát ne ve čtvrtek, ale výjimečně ve středu 22. prosince opět na Vysočině zasedal krizový štáb, který se zabýval aktuální covidovou situací. Pojďme si opět shrnout ty nejdůležitější závěry.

Informace krajské hygienické stanice

V našem kraji dochází k postupnému snižování incidence, stále si však držíme společně s Libereckým krajem první místa v počtu nově nakažených. Aktuální incidence na území Kraje Vysočina - 673 nově nakažených na 100 tisíc obyvatel. Nejvyšší incidence je v okresech Pelhřimov a Žďár nad Sázavou.

Antigenní testy na Vysočinu 

V úterý k nám do kraje dorazilo 94,4 tisíc antigenních testů, které byly během středy rozvezeny na obce s rozšířenou působností a školy na území kraje si je postupně vyzvedávají. „Děti ve školách tyto testy využijí 3. ledna nebo první den návštěvy školy. Testovat se bude 2x týdně v kombinaci pondělí, čtvrtek. Prozatím se počítá s testováním všech žáků, tj. i očkovaných a s prodělaným onemocněním v posledních 180 dnech. S rozvozem testů stejně jako v minulosti vypomáhal Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina," sdělila Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Vojáci v nemocnicích 

V Nemocnicích Jihlava, Havlíčkův Brod a Třebíč asistuje na odděleních JIP armáda, a to do 3. ledna 2022 s tím, že všechny tři nemocnice budou žádat o prodloužení asistence minimálně na dalších 14 dnů. končí. „Dnes končí výpomoc armádních týmů v odběrových stanech vybraných krajských nemocnic, 20. prosince skončila výpomoc dobrovolných hasičů v Nemocnici Pelhřimov," jmenuje mluvčí Svatošová. 

Nakažení v nemocnicích 

Počet hospitalizovaných covid pozitivních pacientů v nemocnicích Kraje Vysočina mírně klesá, ve všech nemocnicích jsou nadále vyčleněna covidová oddělení s kapacitou až 380 lůžek, přičemž k uvolnění jsou připravena dle potřeby. Obsazeno je zhruba 200 z nich. „Dalších 42 lůžek je obsazeno pacienty s velice vážným průběhem nemoci s potřebou péče JIP nebo vysoce specializovanou péčí s připojením na umělou plicní ventilaci," upřesnila Svatošová. 

Testování na Vysočině 

Průměrný denní počet uskutečněných odběrů PCR na stanovištích sledovaných v rámci krajských statistik je nyní více než 2560. Jde o cca 200 odběrů denně více než na konci minulého týdne. Odběrová místa zřízená u krajských nemocnic nabízela volné kapacity ze dne na den.

„Krajské nemocnice na Vysočině budou testování střídavě nabízet i o Vánocích. K dispozici však bude jen omezené množství termínů, což je dáno především kapacitou laboratoří," upozorňuje závěrem mluvčí Svatošová. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky krizový štáb, Vysočina, zasedání, koronavirus, covid, Kraj Vysočina, nemocnice, Krajská hygienická stanice, Liberecký kraj, Žďár nad Sázavou, Pelhřimov, Hasičský záchranný sbor, Lékárenský komplex Jihlava, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Váno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny: Nejvyšší incidence ve dvou okresech. Testování o svátcích s omezenými termíny | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.