Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny: Situace se zlepšuje, covid pozitivní jsou vězni v Rapoticích

Krizový štáb Kraje Vysočina dnes opět zasednul, aby projednal aktuální situaci v oblasti covidové pandemie. Přečtěte si ty nejdůležitější body, které se dnes projednávaly.

Informace z KHS

Podle ředitele Krajské hygienické stanice v Jihlavě (KHS) se situace na Vysočině mírně zlepšuje, přesto je 7denní incidence 983 případů na 100 tisíc obyvatel nejvyšší mezi kraji (nejvíce zasaženým je okres Žďár nad Sázavou s 1 036 případy na 100 tisíc obyvatel). Zachycené klastry jsou nyní v LDN v Počátkách a ve Věznici Rapotice.

Mírně klesá pozitivita testů ve školách, nicméně stále platí, že školy jsou místem s nejvyšším podílem na nařízených izolacích a karanténách

Pomoci hasičů a vojáků 

Od 13. prosince do 20. prosince vypomáhají dva dobrovolní hasiči v Nemocnici Pelhřimov. Ostatní krajské nemocnice zatím pomoc oslovených dobrovolníků z řad JPO nevyužijí. 

Výpomoc Armády ČR je zatím prodloužena v nemocnicích Havlíčkův Brod, Jihlava a Třebíč do 3. ledna 2022, náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný avizuje, že nemocnice budou žádat o prodloužení armádní pomoci o dalších 14 dní.

Vakcíny pro děti 5 - 11 let 

Náš kraj obdržel prvních 6 tisíc vakcín pro děti 5 – 11 let, očkovat se bude v sobotu 18. prosince v Očkovacím centru Jihlava – Hruškové Dvory, 21. prosince v Nemocnici Pelhřimov a Havlíčkův Brod, 22. prosince v Nemocnici Havlíčkův Brod společně se skupinou 12+ a 29. prosince v Nemocnici Třebíč. „K očkování do center je nyní registrována přibližně tisícovka dětí z této věkové kategorie. Praktičtí lékaři pro děti a dorost očkují ve svých ordinacích, objednávky vakcín si zajišťují sami, napřímo u distribuční firmy," dodává Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Testování ve školách v roce 2022

V příštím týdnu bude nutné zabezpečit rozdělení a rozvoz antigenních testů do škol na testování v pondělí 3. ledna. „MŠMT zatím nesdělilo, který den by mohly testy na Vysočinu dorazit. Podle slov hejtmana Vítězslava Schreka může v souvislosti s blížícími se vánočními svátky nastat problém s personálními kapacitami, aby byly testy rozvezeny včas. Vyzývá proto ministerstvo, aby dodalo testy do kraje hned na začátku příštího týdne," doplnila k testování Neuwirthová. 

Situace v pobytových sociálních službách je klidná, pozitivita u klientů a zaměstnanců se pohybuje v řádu jednotek. Příští zasedání Krizového štábu Kraje Vysočina se uskuteční ve středu 22. prosince ve 13 hodin. 

Ohodnoť článek

Foto Denisa Albaniová

Štítky krizový štáb, Vysočina, zasedání, koronavirus, covid, Kraj Vysočina, Rapotice, Krajská hygienická stanice, Jihlava, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Nemocnice Havlíčkův Brod, Armáda České republiky, Vladimír Novotný, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny: Situace se zlepšuje, covid pozitivní jsou vězni v Rapoticích | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.