Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Vysočině je připraveno 39 očkovaných dobrovolných hasičů, kteří mohou pomáhat v nemocnicích

Na Vysočině je připraveno 39 dobrovolných hasičů, kteří by mohli začít pomáhat nemocnicím s péčí o pacienty s covidem-19. Nemocnice o to zatím nepožádaly. Po jednání krajského krizového štábu to dnes v tiskové zprávě uvedl Kraj Vysočina. V nemocnicích kraje se s covidem-19 léčí 280 lidí.

Dobrovolní hasiči, kteří jsou očkovaní proti covidu-19, jsou připraveni nastoupit do nemocnice do čtyř dnů od požadavku na jejich pomoc. Výpomoc konkrétních dobrovolníků je garantována vždy na jeden týden. Dobrovolníci mohou vykonávat pouze pomocné a logistické práce. "O této výpomoci byla informována všechna vedení krajských nemocnic. Výpomoc dobrovolných hasičů bude využita v případě personální nouze," uvedl kraj v tiskové zprávě.

Vysočina nyní patří mezi tři kraje s nejvyšším relativním nárůstem počtu nakažených v posledních sedmi dnech. V kraji s asi půl milionem obyvatel potvrdily testy v posledním týdnu nákazu u 1 133 lidí na 100 tisíc obyvatel. Při stejném přepočtu je na tom hůř jen Olomoucký a Zlínský kraj, vyplývá z informací ministerstva zdravotnictví.

Laboratoře v kraji dělají nyní denně asi 3 200 testů, od 23. prosince do konce roku bude podle kraje kapacita omezená, protože se uzavřou soukromé laboratoře. Očkování v centrech, nemocnicích, na poliklinikách a v ambulancích bude pokračovat s výjimkou vánočních svátků. Mobilní tým, který zajišťuje očkování bez registrace, bude letos očkovat do 21. prosince. Nové zastávky má naplánované od 3. ledna příštího roku, kdy přijede do Golčova Jeníkova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pribram.cz

Štítky ČR, správa, koronavirus, hasiči, Vysočina, nemocnice, Kraj Vysočina, dobrovolní hasiči, COVID-19, Vánoce, Olomoucký kraj, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině je připraveno 39 očkovaných dobrovolných hasičů, kteří mohou pomáhat v nemocnicích | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.