Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hygienici přišli na kontrolu do jihlavského kina. Personál i návštěvníci byli vzorní

Bez problémů ve čtvrtek 4. listopadu začaly v Jihlavě kontroly hygieniků zaměřené na dodržování protiepidemických opatření v souvislosti s covidem-19. V kině Cinestar kontrolovali návštěvníky odpoledního představení, bylo jich přes deset. Kontroly se soustředily na povinnosti provozovatele i návštěvníků, porušené nebyly, za krajskou hygienickou stanici řekla Jana Böhmová.

V každém územním pracovišti v rámci Kraje Vysočina je stanoveno několik kontrolních skupin, liší se to okres od okresu. Dnes probíhá několik akcí a v sobotu bude pokračovat tato akce zase na jiných místech, u jiných provozovatelů," řekla Jana Böhmová. V plánu je asi desítka kontrol po oba dny. Velkou část kapacity hygieniků podle Böhmové blokuje trasování lidí, kteří byli v kontaktu s nakaženými covidem-19.

Všichni návštěvníci kina museli mít nasazené respirátory či roušky a museli prokázat svoji bezinfekčnost. Obsluha, také v respirátorech, je na jejich povinnosti musela upozornit a doklad bezinfekčnosti kontrolovat. „Jsme velmi příjemně překvapeni, jsme naprosto spokojeni, protože provozovatel dodržuje všechna opatření, ještě navíc už u vstupu každého návštěvníka vyzývá k tomu, aby si připravil doklad bezinfekčnosti," řekla Böhmová. Podle ní bylo v kině v pořádku i zajištění dezinfekce nebo označení rozestupů.

Policie nebyla potřeba 

Vedoucího jihlavského kina Václav Kopecký řekl, že kontrolování bezinfekčnosti návštěvníků zpomaluje provoz, jiné problémy to nepředstavuje. Předsálí je kvůli kontrole rozdělené na dvě části, do druhé se smí až po prokázání bezinfekčnosti. V první si mohou návštěvníci udělat i samotest. Je to jediná šance, pokud nemají jiný doklad bezinfekčnosti. Testy na koronavirus by chtělo kino později zájemcům prodávat, včera je k dispozici nemělo.

Kontrolu v předsálí kina dělala dvojice pracovnic krajské hygienické stanice bez doprovodu policie. „Policii jsme o spolupráci požádali, je nám k dispozici, ale zatím to nebylo potřeba," řekla Böhmová.

Případná pochybení se řeší v přestupkovém řízení. Fyzické osobě hrozí podle Böhmové sankce až 10 tisíc korun, provozovateli až tři miliony korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Buildtec

Štítky správa, koronavirus, hygiena, kontrola, Vysočina, kino, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Cinestar, Jihlava, policie, Václav Kopecký, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici přišli na kontrolu do jihlavského kina. Personál i návštěvníci byli vzorní | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.