Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

PŘEHLED: Třetí posilující vakcínu proti covidu na Vysočině podá bez registrace i mobilní očkovací tým

, aktualizováno 20. října 2021, 8:50

Zájemci se už několik dní mohou nechat naočkovat třetí vakcínou proti onemocnění covid-19, která je takzvaně posilující. Toto očkování je nyní možné absolvovat už po uplynutí šesti měsíců od dokončeného předchozího očkování. Aplikaci třetí dávky je nyní možné absolvovat i bez předchozího objednání, a to prostřednictvím mobilního očkovacího týmu.

Lidé, kterým už přišla informativní SMS se zprávou o přeočkování proti covid-19 mohou požádat o naočkování svého praktického lékaře nebo provést registraci prostřednictvím webu. „S registrací pomohou i operátoři na informační lince 1221 nebo může veřejnost využít služeb mobilního očkovacího týmu, který nabízí očkování bez registrace už od konce srpna. Očkovací karavan zastavil postupně dvacetkrát ve vybraných městech a obcích a jeho obsluha podala prozatím téměř 1600 dávek vakcíny,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Informace o očkování v Kraji Vysočina jsou k dispozici na www.ockovanivysocina.cz.

Očkování třetí posilující dávkou je opět dobrovolné a hrazené zdravotními pojišťovnami. Třetí dávka může být podána kdekoli, výběr místa očkování třetí dávkou nezávisí na místech předchozího očkování. Třetí dávku očkování proti covidu je možné si nechat aplikovat i prostřednictvím mobilního očkovacího týmu, který bude k dispozici v níže uvedených městech a časech:

  • pátek 22. 10. 2021, 10:00 -11:30 Hrotovice, Muzeum Hrotovicka, nám. 8. května č. 2, boční vchod
  • pátek 22. 10. 2021, 14:00 - 17:00 Jemnice, Kulturní dům, Tyršova 592
  • neděle 24. 10. 2021, 14:00 - 17:00 Velké Meziříčí, JUPITER club, Náměstí 17
  • pondělí 25. 10. 2021, 10:00 - 12:00 Žďár nad Sázavou, Dům dětí a mládeže (vstupní vestibul), Horní 2
  • úterý 26. 10. 2021, 12:00 - 13:00 Polná, Městský úřad (bude upřesněno)
  • úterý 26. 10. 2021, 14:00 - 18:00 Humpolec, v objektu Mikáda, Havlíčkovo nám. 2596/1 (u kina)

Jak uvedl Vladimír Novotný, mobilní tým se na tato místa vrací podruhé, v rámci své zastávky je připraven naočkovat zájemce kromě druhé dávky i třetí posilující dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech. „Nabídne i jednodávkovou vakcínu Johnson osobám, které prozatím nejsou očkovány vůbec," dodává mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

V rámci tohoto očkování není třeba žádná předchozí administrace, stačí se jen dostavit s občanským průkazem a kartičkou zdravotní pojišťovny, veškerou registraci za občana vyřídí očkovací tým – žádná registrace, žádné objednávání, žádné dopředu nutné vyplněné formuláře.

„Kromě očkování v rámci očkovacích míst, center a mobilním týmem je plně rozběhnuto očkování třetích dávek v pobytových sociálních zařízeních napříč regionem. Očkování už proběhlo například v Domově Nové Syrovice, Domově pro seniory Náměšť nad Oslavou, dnes posilující dávku dostanou například klienti Domova Ždírec nebo DS Stříbrné Terasy Jihlava a zítra je mimo jiné naplánováno posilující očkování pro zájemce Domova pro seniory Třebíč Manželů Curieových i Koutkova-Kubešova nebo v Diakonii ČCE středisko Myslibořice,“ doplnil radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Jan Tourek.

Očkování běží i v Třešti a na Pelhřimovsku

Třetí posilující dávkou mohou být nyní naočkováni třeba i lidé v Třešti na Jihlavsku. „Na Třešťsku jsme první, kteří používají obě  vakcíny Pfizer a Moderna, zároveň se rozjede mobilní tým za klienty domu s pečovatelskou službou, Senecura Telč a další," uvedl lékař Jiří Rohovský z polikliniky v Třešti, kde se vakcína podává. 

Mobilní očkovací tým Nemocnice Pelhřimov vyjel 19. října poprvé přeočkovat klienty a zaměstnance sociálních zařízení na Pelhřimovsku, a to výše uvedenou třetí posilující dávkou. „Jako první dostali vakcínu zájemci v Domově Jeřabina v Pelhřimově. Dohromady tam zdravotníci aplikovali jednatřicet dávek. Očkovací tým nemocnice se poté přesunul do Domova pro seniory v Onšově, kde bylo přeočkováno dalších padesát klientů a zaměstnanců," jmenuje Alexandra Knapová, mluvčí pelhřimovské nemocnice. 

V následujících týdnech budou tímto způsobem přeočkováni zájemci v ostatních sociálních zařízeních na Pelhřimovsku. Konkrétní termíny domlouvají pověření koordinátoři očkování s představiteli jednotlivých sociálních zařízení. „V nejbližších dnech bude mobilní očkovací tým nemocnice aplikovat posilující dávky očkování například v pelhřimovském domově pro seniory nebo v pacovském domě sociálních služeb,“ informoval ředitel Nemocnice Pelhřimov Michal Kozár.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Pelhřimov, Kraj Vysočina, Poliklinika Třešť

Štítky očkování, vakcína, covid, koronavirus, mobilní, Vysočina, Kraj Vysočina, Vladimír Novotný, nemocnice, Pfizer, okres Pelhřimov, Třešť, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, BioNTech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Třetí posilující vakcínu proti covidu na Vysočině podá bez registrace i mobilní očkovací tým | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.