Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pět dní, pět zastávek, 696 vakcín. O mobilní očkování proti covidu byl na Vysočině velký zájem

, aktualizováno 26. srpna 2021, 8:09

Od minulého víkendu mohli i lidé na Vysočině využít očkování proti covid-19 přes mobilní očkovací tým. Během pěti dnů navštívil pět měst na Vysočině a ukázalo se, že lidé o očkování měli poměrně velký zájem.

Mobilní očkovací tým, který zkušebně nabídl očkování proti covid-19 v pěti vybraných lokalitách na Vysočině, během pěti dnů vyočkoval 696 dávek.

Desítky zájemců v neděli 22. srpna dorazily v Bystřici nad Pernštejnem na Žďársku na očkování proti koronaviru pro neregistrované uchazeče. Vakcínu podávali zdravotníci mobilního očkovacího týmu, který vyjel na Vysočině poprvé. Zájemci v Bystřici...

„Největší zájem o očkování byl v Bystřici nad Pernštejnem, kde o víkendu přišlo 185 osob, a v Jaroměřicích nad Rokytnou, kde tým během čtyř hodin naočkoval 173 lidí, tedy stejný počet jako za celý den v Bystřici. Očkovalo se ještě v Moravských Budějovicích, Náměšti nad Oslavou a Velké Bíteši,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Podle hejtmana se zájem veřejnosti o očkování potvrdil. Vedení kraje bude vést jednání o dalších termínech se spolupracující organizací Podané ruce, která v terénu očkování zajišťuje. 

Kraj Vysočina stále patří k nejproočkovanějším regionům České republiky. Očkování už absolvovalo více než 57 % populace. V regionu bylo podáno více než 524 tisíc dávek vakcíny proti covid-19.   

„V následujících dnech vyhodnotíme nejen zájem o mobilní očkování, ale i o očkování bez registrace v našich vybraných centrech. Chceme očkování přiblížit občanům i v dalších lokalitách, už teď mapujeme možné zastávky především v hraničních oblastech Vysočiny. Konkrétní oblasti musíme konzultovat s krajským očkovacím koordinátorem,“ doplnil hejtman Vítězslav Schrek s tím, že pozornost bude mimo jiné věnována severozápadní části regionu.

Ještě jednou s druhou dávkou 

Mobilní očkovací karavan nabídl od 22. do 24. srpna 2021 na pěti místech Vysočiny očkování vakcínou Johnson & Johnson a Pfizer/BioNTech. Z důvodu nutného podání druhé dávky vakcíny Pfizer budou zastávky ve všech pěti místech ve dnech 12.–14. září 2021 zopakovány. V těchto dnech tak bude možné ještě v Bystřici nad Pernštejnem, Jaroměřicích nad Rokytnou, Moravských Budějovicích, Náměšti nad Oslavou a Velké Bíteši nabídnout veřejnosti očkování jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina

Štítky očkování, mobilní, tým, covid, koronavirus, Vysočina, Podané ruce, Kraj Vysočina, očkování proti COVID-19, vakcína, Bystřice nad Pernštejnem, Vítězslav Schrek, Jaroměřice nad Rokytnou, Pfizer, Johnson & Johnson, Moravské Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět dní, pět zastávek, 696 vakcín. O mobilní očkování proti covidu byl na Vysočině velký zájem | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.