Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hruškových Dvorech dnes čekaly na zahájení očkování bez registrace desítky lidí

Na zahájení očkování proti novému koronaviru bez registrace čekaly dnes v Jihlavě desítky lidí. Očkovací centrum v Hruškových Dvorech je začalo přijímat hodinu po poledni. Podává jim jednorázovou vakcínu Johnson & Johnson (Janssen). Lidé čekali venku v řadě, další přicházeli i po otevření centra.

Oslovení zájemci vesměs uváděli, že mají zájem o vakcínu s jednou aplikací. „Protože je to dneska zkušební provoz, jak jsme všude uváděli, tak máme připravených 200 dávek (vakcíny). K mému překvapení je tady zatím velký zájem, tak doufáme, že nám těch 200 dávek bude stačit," řekla novinářům vedoucí očkovacího centra Jarmila Cmuntová. Otevřeno dnes bude do 18:00.

Očkovací centrum v Jihlavě - Hruškových Dvorech dnes zároveň podává registrovaným lidem druhou dávku vakcíny od firmy Pfizer/BioNTech. Těchto čekatelů tam bylo hodinu po poledni podstatně méně. U vchodu se příchozí dělili do dvou řad. Pro očkování neregistrovaných zájemců byly v budově vyhrazené dva boxy.

Očkovat bez registrace se v Jihlavě bude ve vyhrazených hodinách i ve čtvrtek a o víkendu. Vedení Kraje Vysočina informovalo o tom, že s týmem centra pak tento zkušební režim vyhodnotí a termíny upraví tak, aby odpovídaly skutečnému zájmu.

Také v Jihlavě se bude očkovat bez registrace jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson

I v krajské Jihlavě, konkrétně v očkovacím centru Hruškových Dvorech, budou mít zájemci možnost nechat se naočkovat proti koronaviru bez předchozí registrace. Tato možnost platí pro zájemce od 18 let, očkovat se bude vakcínou od společnosti...

Alternativa k dosavadní vakcinaci pro registrované má pomoci zvýšit proočkovanost populace. Bez předchozí registrace se lidé mohou nechat očkovat proti koronaviru už v několika městech v České republice.

První očkovací místa pro neregistrované zájemce o aplikaci vakcíny se dnes kromě Vysočiny otevřela také v Olomouckém a Ústeckém kraji. V nákupním centru Galerie Šantovka v Olomouci čekalo na otevření nového očkovací místa několik desítek lidí, v Ústí nad Labem v obchodním domě Forum bylo těsně před otevřením ve frontě 20 lidí.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky koronavirus, správa, očkování, Vysočina, vakcína, Jihlava, očkovací centrum, Johnson & Johnson, Janssen Pharmaceutica, Pfizer, BioNTech, Kraj Vysočina, Šantovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hruškových Dvorech dnes čekaly na zahájení očkování bez registrace desítky lidí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.