Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Vysočinu se dodá více vakcín, otevřou se proto čtyři nová očkovací centra

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek tento týden informoval, že k současným osmi fungujícím očkovacím centrům na území Kraje Vysočina na přelomu dubna a května přibudou další čtyři místa, kde se začne očkovat proti COVID-19. Nově si budou moci občané vybírat i z očkovacích center v Přibyslavi, Počátkách, Chotěboři a Velkém Meziříčí.

Důvodem pro přípravu dalších kapacit je avizované navýšení počtu dodaných vakcín pro Vysočinu, a to už v průběhu května. Ve všech těchto případech se v přípravě na otevření angažovalo vedení měst, které ke spolupráci přizvalo konkrétní lékaře nebo zdravotnická zařízení.

Dvanáct očkovacích center nyní svou využívanou nebo připravenou kapacitou, v kombinaci s očkovacími kapacitami, které nabízí ordinace praktických lékařů, prozatím postačuje potřebám regionu.

Využití kapacit nových očkovacích míst bude podle hejtmana záviset na množství vakcín, které by se mělo v květnu oproti dubnu zvýšit. V dubnu Vysočina dostává téměř třináct tisíc dávek týdně, v květnu by to mohlo být týdně okolo patnácti tisíc dávek.

Na Vysočině začalo očkování proti covidu-19 na začátku ledna. Od té doby bylo proočkováno už více než 100 tisíc dávek vakcín. Nejrychleji jsou v současnosti očkováni klienti, kteří se registrují ve velkých očkovacích centrech v Jihlavě, Pelhřimově, Havlíčkově Brodě, Třebíči, Novém Městě na Moravě, Žďáře nad Sázavou.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky koronavirus, očkování, očkovací centra, vakcíny, Kraj Vysočina, očkovací centrum, vakcína, Vítězslav Schrek, Přibyslav, Velké Meziříčí, Chotěboř, Počátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočinu se dodá více vakcín, otevřou se proto čtyři nová očkovací centra | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.