Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na volné termíny k očkování v nemocnicích upozorní registrované seniory zvací SMS

Na volné termíny k očkování proti nemoci covid-19 v jednotlivých očkovacích místech v krajských nemocnicích upozorní registrované seniory 80+ nově zvací SMS. V praxi to bude znamenat, že registrovaný senior nebo jeho blízcí se už nemusí průběžně přihlašovat do systému a kontrolovat, zda je k dispozici volný termín, ale centrální rezervační systém ministerstva zdravotnictví sám odešle zvací SMS v případě, že nemocnice vloží nová očkovací okna, takzvané sloty.

Informační linka Kraje Vysočina: 564 602 602, Po–Ne 8:00 – 20:00

Zprávu s nezbytným PIN2 následně obdrží takový počet registrovaných, který odpovídá počtu volných termínů, a to chronologicky od nejstarších seniorů podle preferovaného místa očkování.

„V Kraji Vysočina by měly být první zvací SMS odeslány v pondělí 25. ledna 2021 dopoledne,“ informoval náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Jednotlivé krajské nemocnice budou otevírat volná očkovací okna - sloty v závislosti na množství dodané očkovací látky.

Podle informací hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka bude každá nemocnice nabízet této skupině registrovaných minimálně 90 volných termínů týdně.

Doporučený postup registrace a rezervace termínu k očkování zveřejněný na webu Ministerstva zdravotnictví ČR

Přihlášení k očkování probíhá ve dvou krocích. Prvním krokem je registrace, na jejímž začátku vyplníte telefonní číslo. Dorazí vám SMS zpráva s ověřovacím kódem PIN1. Po vyplnění tohoto kódu zadáte údaje o sobě (jméno, trvalé bydliště, rodné číslo, číslo a název své zdravotní pojišťovny) a vyberete místo, kde se chcete nechat očkovat.

Registrace k očkování probíhá prostřednictvím centrálního rezervačního systému: registrace.mzcr.cz (nebo: crs.uzis.cz).
V případě, že je vám více než 80 let a jste imobilní, kontaktujte svého praktického lékaře. 

Pokud se necítíte dostatečně technologicky zdatní, abyste provedli registraci sami, a nemáte nikoho, kdo by vám s registrací pomohl, můžete využít pomoci řady informačních linek, zřizovaných neziskovými subjekty či kraji. Krajské a obecní linky jsou určeny pro občany žijící v příslušném kraji či obci. Obrátit pro pomoc se můžete také na infolinku 1221.

Druhým krokem je rezervace. Ve chvíli, kdy se na vámi vybraném očkovacím místě uvolní termín, obdržíte zvací SMS zprávu s kódem PIN2. Po zadání tohoto kódu provedete rezervaci termínu. Zvací SMS zpráva znamená, že očkovací místo má k dispozici volné dávky vakcíny.

Rezervaci termínu očkování je po registraci možné provést na odkazu: reservatic.com/ockovani. Bez zvací SMS není rezervace možná. Rezervace se týká termínu aplikace první dávky vakcíny. Termín druhé dávky systém přiřadí automaticky s rozestupem 28 dní. K samotnému očkování je třeba přinést občanský průkaz a průkaz pojištěnce.

Ohodnoť článek

Foto Praha 6, reservatic.com | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky očkování, covid, koronavirus, termín, SMS, registrace, senior, 80, nemocnice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Kraj Vysočina, Vladimír Novotný, Vítězslav Schrek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na volné termíny k očkování v nemocnicích upozorní registrované seniory zvací SMS | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.