Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zavření v deset hodin večer připraví bar v Jihlavě o hlavní dobu s tržbami

Povinnost zavřít do 22:00 kvůli šíření nemoci covid-19 připraví Stone Bar na jihlavském Masarykově náměstí o dobu s nejlepšími tržbami. Provozovatel Václav Kůs řekl, že už teď, kdy musí podle nařízení zavírat o půlnoci, fungoval bar jen asi na dvacet procent. Nové opatření bude mít podle ankety dopad i na ekonomiku restaurací v kraji s delší provozní dobou.

„Už teď to dotuji, lidí chodí málo," řekl Václav Kůs. Na úbytku klientely se podle jeho zkušenosti podepsalo i to, že se starší zákazníci bojí nákazy. Podotkl, že do baru teď chodili lidé po 22:00, když se zavřely venkovní zahrádky. „Když budu muset zavírat pátek sobota v deset, tak nemá cenu, abych vůbec otvíral. To jenom zaplatím barmanku," uvedl. Za přijatelnější řešení pro barmany než krácení provozní doby by Kůs považoval to, kdyby byl stanovený nejvýše možný počet hostů.

Zkrácení denní provozní doby restaurací a barů do 22:00 ve středu 23. září oznámil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Omezení je vydáno na dva týdny, platí od čtvrtka do 7. října.

Strach z úplného zavření 

Panská restaurace v Telči kvůli tomu bude muset zkrátit otevírací dobu o hodinu od pondělí do soboty. „Všechna omezení jsou pro nás nepříjemná. Tím, že se pořád rozšiřují, tak i ta hodina pro nás něco znamená," řekl manažer Marek Dvořák. Hlavní letní turistická sezona v Telči už je sice pryč, ale ještě pořád se tam podle Dvořáka vzhledem k pěknému počasí něco děje. „Máme i ubytování, nechceme omezovat návštěvníky," řekl. Podotkl, že Češi jsou zvyklí chodit na jídlo i později večer.

Restauraci a hotelu U Raušů ve Velké Bíteši omezení nevadí. „My máme štěstí, je to přesně naše provozní doba," řekl hoteliér Jiří Rauš. Zároveň podotkl, že v březnu opatření proti covidu-19 začínala stejně a potom přišlo den ze dne úplné zavření restaurací. „Z toho trochu husí kůži mám," řekl Rauš. Uvedl, že zařízení má 30 zaměstnanců.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky restaurace, bar, koronavirus, covid-19, Vysočina, Jihlava, Roman Prymula, Telč, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zavření v deset hodin večer připraví bar v Jihlavě o hlavní dobu s tržbami | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.