Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ÚNOR 2022: Přetížená vozidla, konec jihlavské cukrárny, silný vítr, sdílená kola a válka na Ukrajině

Také nejkratší měsíc tohoto roku, tedy únor 2022, byl bohatý na nejrůznější témata z našeho regionu. Čtenáři, kteří zavítali na náš web, se dočetli řadu aktuálních zpráv. Pojďme si v následujících řádcích shrnout to nejdůležitější, co se během února odehrálo nejen v krajské Jihlavě.

Rozhovory

Policisté ve Žďáru nad Sázavou mají od konce loňského roku nového ředitele. Je jím Miroslav Buchta, který u policie slouží od roku 1993 a své zkušenosti sbíral zejména na různých pozicích úseku služby kriminální policie a vyšetřování. Jeho denním chlebem tak byla ta nejzávažnější trestná činnost, její objasňování, ale také nezbytná manažerská činnost v souvislosti s řízením a chodem odboru. V našem rozhovoru jste se mohli dozvědět, jestli by se znovu stal policistou, kdyby bylo možné vrátit čas. A také třeba to, jaká událost v profesním životě ho ovlivnila v pohledu na svět. 

Rád bych vrátil čas, abych mohl promluvit s vrahy, co zbytečně zmařili životy druhých, říká nový ředitel žďárské policie Buchta

Policisté ve Žďáru nad Sázavou mají od konce loňského roku nového ředitele. Je jím Miroslav Buchta, který u policie slouží od roku 1993 a své zkušenosti sbíral zejména na různých pozicích úseku služby kriminální policie a vyšetřování. Jeho denním...

Na začátku února spatřil světlo světa nový klip zpívajícího hasiče z Telče Juriče Pařila. Nová píseň, kterou Jurič složil na konci roku 2021, se jmenuje Nech mě jít. Hudební klip, celkově již sedmý, se natáčel v Bohuslavicích nedaleko královské Telče. A my jsme si s Juričem popovídali o natáčení a také o hudebních plánech na tento rok. 

Zpívající hasič z Telče má na kontě sedmý klip. Tato píseň bude zvedat lidi ze židlí, myslí si Jurič Pařil

Je to dva týdny, co spatřil světlo světa nový klip zpívajícího hasiče z Telče Juriče Pařila. Nová píseň, kterou Jurič složil na konci roku 2021, se jmenuje Nech mě jít. Hudební klip, celkově již sedmý, se natáčel v Bohuslavicích nedaleko...

Velice nelibě snáší vpád ruské armády do své rodné země i dvaatřicetiletý Ukrajinec Dmytro Bulbakh, který v Jihlavě bydlí a pracuje už 6 let. Vojáky svého rozpínavého souseda označuje za teroristy, sám však má informace, že se Ukrajinci hromadně mobilizují, aby svoji zemi bránili.

Ruské vojáky považuji za teroristy, naší armádě posíláme peníze, říká v Jihlavě bydlící a pracující Ukrajinec Dima

Velice nelibě snáší vpád ruské armády do své rodné země i dvaatřicetiletý Ukrajinec Dmytro Bulbakh, který v Jihlavě bydlí a pracuje už 6 let. Vojáky svého rozpínavého souseda označuje za teroristy, sám však má informace, že se Ukrajinci hromadně...

Kauzy a témata 

V únoru proběhlo na Vysočině několik policejních kontrol, při nichž se policisté zaměřili hlavně na řidiče nákladních vozidel. Padla řada vysokých pokut, protože několik řidičů jelo s přetíženým nákladem. Tomuto tématu jsme se věnovali opakovaně a všechny ttyo články u našich čtenářů zaznamenaly vysokou čtenost. 

Dnes dopoledne policisté na Třebíčsku kontrolovali řidiče kamionů, kteří převážejí dřevo. A hned padla první pokuta, a to u pětadvacetiletého řidiče, který odmítl vážení.

Dodávka na D1 byla během vážení přetížená o 89 procent. Řidič dostal pokutu 36 tisíc korun

Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov v pondělí 14. února odpoledne kontrolovali dodávky a nákladní vozidla. Konkrétně je zajímalo jejich případné přetížení. V jednom případě padla pokuta, protože jeden z řidičů byl přetížený o 89 procent.

Další kontrola, další odhalení řidiče u Velkého Beranova. Vezl zeleninu a byl přetížený o 117 procent

Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov odhalili v úterý 15. února dalšího hazardéra s přetíženou dodávkou. Vozidlo, které projíždělo po dálnici rychlostí 130 kilometrů v hodině, policisté kontrolovali na 129,5 kilometru ve směru jízdy na...

Již poněkolikáté ministerstvo obrany nabízí zájemcům nepotřebný nemovitý majetek, jedna aktuální nabídka se týká také Kraje Vysočina. Tentokrát je zájemcům k mání železobetonový vojenský úkryt. 

Zájemci si mohou od ministerstva koupit vojenský úkryt na Třebíčsku. Nyní je se slevou

Již poněkolikáté ministerstvo obrany nabízí zájemcům nepotřebný nemovitý majetek, jedna aktuální nabídka se týká také Kraje Vysočina. Tentokrát je zájemcům k mání železobetonový vojenský úkryt.

Už několik týdnů visí na dveřích cukrárny v ulici Matky Boží cedule informující o tom, že její provoz byl ukončen. Tato cukrárna, která měla dvě části, zákazníkům nabízela kromě kávy a zákusků také čerstvé pečivo, které bylo ke koupi v přední části podniku. Redakce Jihlavské Drbny se obrátila na provozovatele cukrárny, firmu Lapek, která vysvětlila důvody trvalého uzavření provozovny. 

Jihlava přišla o cukrárnu v centru. Podnik s pekařstvím bude chybět maminkám s dětmi i seniorům

Už několik týdnů visí na dveřích cukrárny v ulici Matky Boží cedule informující o tom, že její provoz byl ukončen. Tato cukrárna, která měla dvě části, zákazníkům nabízela kromě kávy a zákusků také čerstvé pečivo, které bylo ke koupi v přední...

Jihlavští zastupitelé na svém únorovém zasedání schválili uvolnění částky 2,2 milionu korun na provoz takzvaných sdílených kol. Zatím půjde o zkušební provoz, který bude trvat jeden rok. 

Jihlavští zastupitelé na svém dnešním zasedání schválili uvolnění částky 2,2 milionu korun na provoz takzvaných sdílených kol. Zatím půjde o zkušební provoz, který bude trvat jeden rok.

V polovině února, v době jarních prázdnin, v naší zemi řádil silný vítr. Z budovy Muzea Vysočiny Jihlava na Masarykově náměstí strhl vítr část střechy, plech zůstal ležet v horní části náměstí. Jen zázrakem nikoho nezranil. 

S řáděním silného větru se potýká i samotné centrum krajského města. Z budovy Muzea Vysočiny Jihlava na Masarykově náměstí strhl vítr část střechy, plech nyní leží v horní části náměstí. Na místě jsou hasiči, policisté i městští strážníci.

V únoru jsme také sledovali průjezd americké armády, která měla nachystané zázemí ve vojenském areálu v Rančířově. 

Američtí vojáci již brzy dorazí do areálu v Rančířově. Podívejte se, jak vypadá připravené zázemí

Vojenský areál v Rančířově ve středu 16. února v brzkých ranních hodinách poskytne zázemí první části konvoje americké armády, který se přes Německo a ČR přesouvá na Slovensko. Šest desítek vojáků z Praporu podpory nasaditelných sil Rakovník, 14....

Na jihlavském Masarykově náměstí se už několik dní pohybují archeologové. Ti na konci února přišli s prvním objevem - dosud neprozkoumanou šachtou, která je nejspíš napojená na další chodby v podzemí. 

Archeologové na jihlavském náměstí našli neprozkoumanou šachtu. Je nejspíš napojena na další chodby v podzemí

Archeologové, kteří jsou nyní k vidění v horní části Masarykova náměstí v Jihlavě, nalezli přibližně tři metry hlubokou neprozkoumanou šachtu, která doplňuje současné jihlavské podzemní chodby.

Obyvatelé Jihlavy se v únoru potýkali s poruchami vody. Konkrétně to bylo na Skalce, dále pak v Žižkově ulici a také v ulici Evžena Rošického. 

Lidé, kteří bydlí poblíž Telečské ulice v Jihlavě musí počítat s tím, že hned na dvou místech v úterý 15. února budou probíhat výkopové práce. Důvodem je havárie několika sekčních uzávěrů na vodovodním řadu, je tedy nutná oprava.

Komplikovaná havárie na vodovodním řadu ochromila ulici Evžena Rošického, pro občany byla přistavena cisterna

Už od čtvrtečního odpoledne zaměstnává pracovníky Služeb města Jihlavy rozsáhlá a komplikovaná havárie vodovodního řadu na ulici Evžena Rošického. I přes veškerou snahu se zatím nepodařilo situaci vyřešit, bylo tedy nutné pro obyvatelstvo...

Vysočina a válka na Ukrajině

Nejen naše země žije posledních sedm dní válečným konfliktem, který vznikl na Ukrajině. Tomuto tématu se věnujeme hlavně regionálně. Mapujeme hlavně to, jak mohou lidé Ukrajincům pomoci a také sledujeme události ohledně Sberbank, jejíž pobočky byly v pondělí 28. února v ČR uzavřeny. 

FOTO, VIDEO: Sbírka z Jihlavy dorazila v noci v pořádku na hranice. Děkujeme moc za celý ukrajinský národ, říká organizátor

Celkem devět aut s materiální pomocí z Jihlavy dorazilo po půlnoci na polsko-ukrajinský hraniční přechod Medyka - Shehyni. Deky, teplé oblečení, trvanlivé potraviny nebo hygienické potřeby byly určeny zejména přijíždějícím matkám s dětmi, které...

Také Humpolec pomáhá Ukrajině, útočiště už tam našla rodina se čtyřmi dětmi. Přijímají i nabídky od občanů

Do pomoci Ukrajině se zapojilo také město Humpolec. Kromě finanční pomoci zajišťuje, stejně jako další města a obce, ubytování pro rodiny, které utíkají před válkou, která na Ukrajině začala ve čtvrtek 24. února.

Jihlavané na manifestaci vyjádřili podporu Ukrajině, náměstím zněla i hymna napadené země

V neděli odpoledne se zhruba 150 lidí setkalo na jihlavském náměstí k vyjádření nesouhlasu s ruskou vojenskou invazí a solidarity s ukrajinským národem. Po výstupu několika řečníků přítomní Ukrajinci zazpívali v pohnuté atmosféře svoji hymnu.

Pobočka Sberbank na jihlavském náměstí je nadále uzavřená, banka v Česku zřejmě úplně skončí

Banka s vazbami na Rusko neotevře své české pobočky ani dnes. Důvodem je zásadní odliv klientů kvůli válce na Ukrajině. Pozastavené jsou také kreditní transakce, internetové bankovnictví a nefungují ani bankomaty. Celou věc řeší i Česká národní...

Kraj Vysočina má u Sberbank přes dvě miliardy korun, ke kterým se zatím nemůže dostat

Kraj Vysočina má u české Sberbank stále zřejmě přes dvě miliardy korun, v uplynulých dnech se mu podařilo převést jen část vkladů. Nyní zjišťuje, zda jeho vklady pokryje zákonné pojištění bank. Platební schopnost kraje v současnosti není omezená....

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy, Dalibor Mašek, pixabay (redakčně upraveno)

Štítky únor, 2022, téma, kauza, Drbna, cukrárna, ruská invaze na Ukrajinu, Jihlava, Kraj Vysočina, Žďár nad Sázavou, Telč, Evžen Rošický, Armáda Spojených států amerických, Ozbrojené síly Ruské federace, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ÚNOR 2022: Přetížená vozidla, konec jihlavské cukrárny, silný vítr, sdílená kola a válka na Ukrajině | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.