Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LISTOPAD 2021: Neposlušní kladaři, kauza ve voze MHD nebo rekonstrukce domu v Heleníně

Také listopad byl bohatý na nejrůznější témata z našeho regionu. Čtenáři, kteří zavítali na náš web, se dočetli řadu aktuálních zpráv. Pojďme si v následujících řádcích shrnout to nejdůležitější, co se v listopadu odehrálo nejen v krajské Jihlavě.

Politická korida

Město k probematice bezpečnosti v centru města uspořádalo hned několik besed s veřejností, pravidelnou rubriku Politická korida tomu v listopadu věnovala i Jihlavská Drbna. Je toto téma skutečně naléhavé? Co s ním může nebo by mělo město dělat? 

POLITICKÁ KORIDA: Bezpečnost v centru města. Co může město udělat pro její zlepšení?

Stále častěji jihlavskou společností rezonuje problematika bezpečnosti v centru města, zvláště po setmění. Magistrát na toto téma organizuje besedy, hledá cesty, jak situaci uklidnit. Jaký postoj k tomu zaujali oslovení městští zastupitelé v...

Rozhovory

V Rančířově u Jihlavy žije juniorská mistryně světa v jetsurfingu Eliška Matoušková. Co to vlastně je? Nejen na to, ale na mnohé další otázky odpovídala třináctiletá závodnice v rozhovoru pro Jihlavskou Drbnu.

Na jetsurfingu mě baví úplně všechno, říká juniorská mistryně světa Eliška Matoušková z Rančířova

Víte, že v okolí Jihlavy žije juniorská mistryně světa? Ano, v Rančířově bydlí třináctiletá Eliška Matoušková, multitalent, který je zatím nejúspěšnější ve sportu zvaném jetsurfing. Jak to vlastně vypadá? Jak se k němu Eliška dostala? Odpověď...

Témata a kauzy

Nejčtenějším listopadovým článkem se překvapivě stala informace o policejní kontrole přetížených kamionů převážejících dřevo. Hned v několika případech řidiči neuposlechli a na váhu nenajeli, kvůli čemuž se vystavili pokutě.

Neposlušní řidiči převážející dřevo. V osmi případech odmítli najet na kontrolní váhy

Ta situace se pořád opakuje. Sotva co policisté na stanovišti rozloží váhy na kontrolu hmotnosti jízdních souprav převážející dřevo, tato informace se okamžitě šíří po sociálních sítích. Zrovna včera večer se uskutečnila kontrolní akce na dálnici...

Byla to situace, která vzbudila vášně na místě, ale i později ve facebookové diskuzi. Revizorky jihlavského dopravního podniku totiž prodaly jízdenky dvěma dětem, které se ve voze městské hromadné dopravy jízdním dokladem prokázat nemohly. 

Dívky cestující načerno v MHD? Jízdenky si při kontrole zakoupily u revizorek, říká ředitel dopravního podniku

Vzbudilo to vzrušené emoce už v samotném voze jihlavské městské hromadné dopravy, následně i na diskuzním fóru v jedné z facebookových skupin. Řeč je o situaci z minulé středy, kdy měly revizorky dopravního podniku za zvláštních okolností prodat...

Poslední listopadový den byl na silnicích Vysočiny po dopravní stránce kritický, téměř všechny silnice kraje se potýkaly se zhoršenou sjízdností. Jihlavská Drbna v několika článcích přinášela aktualizované zpravodajství, které na Facebooku komentářemi a fotografiemi hojně doplňovali sami čtenáři. 

Řidiči se dnes vlivem hustého sněžení v celém kraji potýkají s velkými dopravními problémy. Policie od rána šetřila 25 nehod, řadu dalších si lidé vyřešili bez její asistence. Podle dostupných informací se lehce zranili dva lidé.

Jihlavská Drbna se rovněž věnovala rekonstrukci bývalé školy v Heleníně. Původně novogotickou stavbu současný majitel zrekonstruoval a zateplil, čímž významně pozměnil její architekturu, podle některých necitlivě.    

Zateplení si vyžádal stavební úřad kvůli energetickému štítku, brání se kritice majitel bývalé školy v Heleníně

Vlnu rozhořčených reakcí vyvolala výsledná podoba rekonstrukce bývalé školy v Hálkově ulici v Heleníně. Původně novogotická stavba bude již od jara sloužit jako penzion, zateplení budovy však zcela pozměnilo její architektonický charakter.

Tato zpráva určitě nepotěšila rodiče malých i větších dětí. S novým rokem totiž v Jihlavě končí dvě dětské lékařky. Skoro dva tisíce dětských pacientů tak skončí bez lékařské péče.

Od Nového roku v Jihlavě končí bez náhrady dvě dětské lékařky. Skoro dva tisíce dětí budou bez péče

Tato zpráva určitě nepotěší rodiče malých i větších dětí. S novým rokem v Jihlavě končí dvě dětské lékařky. Skoro dva tisíce dětských pacientů tak skončí bez lékařské péče. Podle informací, které má redakce Jihlavské Drbny k dispozici, jde o dvě...

Patnáctého listopadu dopoledne se kolem Kosteleckých uzenin shromáždili aktivisté, kteří zorganizovali pietní akt u místních jatek. Kromě prezentace transparentů s nejrůznějšími nápisy a fotografiemi se též se zvířaty, která čekala porážka, loučili.

Kdo jel dnes dopoledne kolem Kosteleckých uzenin, tak si určitě všiml zhruba desítky aktivistů, kteří byli účastníky dalšího pietního aktu u místních jatek. Kolemjedoucím řidičům ukazovali bannery s nejrůznějšími nápisy a fotkami zvířat. A také...

Redakce se vrátila k dokončené rekonstrukci obchodního centra v Havlíčkově ulici. Budova nejčastěji známá spíše jako Billa má nejen nový zevnějšek, ale i nové obchody. 

Billa se po rekonstrukci převlékla do černobílé. Její proměnu Jihlavané vesměs chválí

Stačilo půl roku a obchodní centrum na Havlíčkově ulici, známé spíše jako Billa nebo dříve Delvita, se po rekonstrukci obléklo do nového černobílého kabátu. Návštěvníci již mohou nakupovat v nové drogerii nebo tabáku, v prosinci otevře i lékárna.

Covid a Vánoce byla témata, kterými byli v listopadu čtenáři Drbny zásobováni pravidelně. To, jaký dopad budou mít vládou nařízená mimořádná opatření na jihlavské Vánoce, jsme shrnuli v článku z 26. listopadu. 

Vánoce v Jihlavě: Na kluziště v omezeném počtu a s dokladem o bezinfekčnosti, ve stáncích ke koupi jen stromky a ryby

Jihlava si za dodržení všech mimořádných opatření adventní atmosféru zachová. Pro návštěvníky bude zdarma otevřeno kluziště s kapacitou 80 osob. Jarmareční stánky i vánoční strom zůstanou nasvícené, barvami bude zářit i Mariánský sloup a z...

Jedna z významných jihlavských základních škol slavila v listopadu devadesáté narozeniny. V autorském článku se však vzpomíná nejen na historii populární "Masaryčky."

Jihlavská ZŠ T. G. Masaryka slaví 90 let. Mezi slavnými absolventy je známý herec i dva úspěšní sportovci

Základní škola T. G. Masaryka v Jihlavě před pár dny oslavila jedno významné výročí – 90 let od svého vzniku. Vedení školy původně plánovalo oslavu společně s veřejností, z té ale nakonec vzhledem k epidemiologické situaci posledních dní sešlo....

I když tradiční svatomartinské oslavy kvůli epidemiologické situaci město neuspořádalo, občané Jihlavy se slavného světce nakonec dočkali na během několika dní vymyšlené soukromé události v ulici Věžní.    

Svatý Martin nakonec dorazil i do Jihlavy. Reakce byly extrémně pozitivní, říká organizátorka spontánní akce

Občané Jihlavy se svatého Martina nakonec také dočkali. Nebylo to v rámci magistrátem organizované velké akce, ale během několika dní vymyšlené soukromé události v ulici Věžní. A krátká, ale o to intenzivnější akce měla velmi pozitivní ohlasy.

Ohodnoť článek

Štítky rekonstrukce, Jihlava, Helenín, Drbna.cz, Vánoce, Rančířov, Billa, Kostelecké uzeniny, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LISTOPAD 2021: Neposlušní kladaři, kauza ve voze MHD nebo rekonstrukce domu v Heleníně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.