Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zasíťování nových pozemků bude v Náměšti stát 26 milionů korun. Město už je nabízí

Asi 26 milionů korun bude stát infrastruktura v oblasti Na Příhoří, kterou Náměšť nad Oslavou připravuje pro výstavbu rodinných domů. Bude to největší investice města v příštím roce. Odhadované náklady byly 43 milionů korun, městu se soutěží podařilo cenu významně snížit, řekl starosta Vladimír Měrka (SNK). Díky změně územního plánu bude v asi pětitisícovém městě možné stavět i na navazujících soukromých pozemcích.

V nové lokalitě připravované městem může stát 25 rodinných domů, z toho devět řadových, a také dva bytové domy. Pozemky pro rodinné domy o velikosti okolo 500 čtverečních metrů už město začalo nabízet. Cenu za čtvereční metr stanovili zastupitelé na 1100 korun. „Je to nižší cena, než se zde prodávají pozemky v soukromém sektoru. Pokud bude víc zájemců, rozhodli jsme, že to bude prodej obálkovou metodou," řekl Vladimír Měrka. Na stavbu infrastruktury město žádá asi dvoumilionovou dotaci. Její podmínkou bude, že nové domy musejí být zkolaudované do pěti let.

Špatná dopravní dostupnost 

Na výstavbu Na Příhoří můžou navázat projekty na sousedních pozemcích, což umožňuje nový územní plán. Podle starosty mají asi trojnásobnou rozlohu než městem chystané území a vlastní je hlavně soukromí majitelé. „Bude se tam dělat územní studie, jak má zastavění vypadat," řekl Měrka.

Oblast je podle něj pro výstavbu vhodnější než území Nad Tratí. Tam sice uzemní plán s výstavbou v minulosti počítal, nezačalo se s ní ale mimo jiné kvůli špatné dopravní dostupnosti. Je možné se sem dostat jen přes ulici Boženy Němcové nebo polní cestou přes železniční přejezd se závorami. „Nadjezd, který máme v územním plánu, je strašně drahá záležitost, do toho nikdo investovat nechce, ani SŽDC. I z důvodu přístupu tu lokalitu zahušťovat nemůžeme," doplnil Měrka.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, reality, pozemek, Náměšť nad Oslavou, stavba, rodinný dům, Božena Němcová, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zasíťování nových pozemků bude v Náměšti stát 26 milionů korun. Město už je nabízí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.