Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Větší šance na uplatnění po propuštění. Z pětice vězeňkyň ze Světlé jsou kadeřnice

V prostorách OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava na začátku tohoto týdne proběhly závěrečné zkoušky v oboru Kadeřník. Skládaly je vězeňkyně ze Světlé nad Sázavou. Pětice budoucích kadeřnic musela pod bedlivým dohledem svých učitelek odborného výcviku předvést dámský i pánský střih, vytvořit společenský účes nebo nabarvit vlasy.

Rekvalifikace, jež zahrnovala 250 hodin praktického výcviku, by měla zvýšit šance odsouzených žen na lepší uplatnění na trhu práce po jejich propuštění z výkonu trestu.

„Kadeřnický kurz je dalším pokračováním spolupráce se světelskou ženskou věznicí a úřadem práce v Havlíčkově Brodě. Už v minulosti mohlo několik odsouzených žen absolvovat rekvalifikaci také v oboru kuchař - číšník,“ připomněla radní kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová, která přišla budoucí kadeřnice podpořit k závěrečným zkouškám společně s ředitelkou světelské věznice Monikou Myšičkovou, ředitelem školy Liborem Fasorou, jeho zástupcem pro praktické vyučování Miroslavem Šoukalem i zástupci havlíčkobrodské pobočky úřadu práce.

Několikaměsíční praktickou výuku zajistilo pět odborných učitelek z jihlavské odborné školy, a to jak přímo v prostorách věznice, tak i ve školním kadeřnickém studiu na Karolíny Světlé. Náklady na výuku hradil Úřad práce ČR, Kraj Vysočina zakoupil účastnicím kurzu kufříky s profesionálním kadeřnickým vybavením.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky věznice, obor, kadeřník, vzdělání, rekvalifikace, Světlá nad Sázavou, Úřad práce České republiky, Jihlava, Kraj Vysočina, Jana Fialová, Karolina Světlá, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jozef Štítný

Jozef Štítný-tak ať se holkám daří

Pondělí, 21. září 2020, 22:43Odpovědět

Větší šance na uplatnění po propuštění. Z pětice vězeňkyň ze Světlé jsou kadeřnice | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.