Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sobotní závody v Novém Městě ovládl Bolšunov a Johaugová, Češky obsadily desátou a dvanáctou příčku

Českým běžkyním na lyžích vyšla volná desítka při návratu Světového poháru do Nového Města na Moravě. Tuzemská jednička Kateřina Razýmová potvrdila formu a skončila na Vysočině desátá, Kateřina Janatová si třináctým místem vylepšila životní maximum. Suverénně zvítězila vedoucí žena Světového poháru Therese Johaugová. Mezi muži dominoval taktéž favorizovaný Rus Alexandr Bolšunov, z Čechů byl nejlepší čtyřicátý Adam Fellner.

Norka Johaugová v drobném sněžení vyhrála s půlminutovým náskokem před Ruskou Nataljou Něprjajevovou. Třetí dojela další norská běžkyně Heidi Wengová.

Na desetikilometrové trati dosáhly pěkných výsledků české běžkyně. Kateřina Razýmová skončila desátá a Kateřina Janatová třináctá.

„Kolem desátého místa je to skvělé,“ usmívala se Razýmová, která se zpočátku cítila nervózně. „Neskutečně, až do druhého kilometru to bylo pekelné. Měla jsem svázané nohy, ale pak se to rozjelo a už se pocity jenom zlepšovaly,“ svěřila se Razýmová.

Kateřině Janatové fanoušci pomohli k nejlepšímu výkonu kariéry fanoušci. „Není náhoda, že se mi to povedlo tady. Táhli mě a atmosféra byla úžasná,“ zářila dvaadvacetiletá závodnice z Jilemnice.

Čeští muži na úspěch reprezentačních kolegyň nenavázali. Na volné patnáctce dnes nebodovali, nejlepší dojel čtyřicátý Adam Fellner a Petr Knop skončil o sedm desetin sekundy a o jedno místo za ním.

Roli favorita potvrdil čerstvý vítěz Tour de Ski Rus Alexandr Bolšunov. Lídr Světového poháru měl nejrychlejší čas a byl o 24,3 vteřiny rychlejší než druhý v pořadí Fin Iivo Niskanen. Třetí skončil norský reprezentant Sjur Röthe.

V neděli jsou na stejných tratích na pořadu stíhací závody klasicky, ženy pojedou v 11:10 a muži od 13:00.

Autoři | Foto fischer.com

Štítky Sport, lyžování, běh, Světový, Nové Město n.Mor., Therese Johaugová, Alexandr Alexandrovič Bolšunov, Nové Město na Moravě, světový pohár, Kateřina Razýmová, Kateřina Janatová, běžec, Adam Fellner, Kraj Vysočina, Natalja Něprjajevová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní závody v Novém Městě ovládl Bolšunov a Johaugová, Češky obsadily desátou a dvanáctou příčku | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.