Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Vysočině bude od pondělí jezdit méně regionálních autobusů

Linkové autobusy objednávané krajem budou na Vysočině od pondělí 19. října jezdit jako o jarních prázdninách, omezený pak bude i jejich víkendový provoz, uvedla mluvčí kraje Eva Neuwirthová. Už od středy, kdy podle nařízení vlády kvůli šíření nemoci covid-19 všechny školy přešly na dálkovou výuku, začaly jezdit jako o prázdninách autobusy MHD v Havlíčkově Brodě.

Krajské opatření v autobusové dopravě je zatím nastaveno do konce měsíce. To se podle mluvčí může měnit podle aktuálních informací o tom, kdy a jaké školy se znovu otevřou.

Dopravní podnik padesátitisícové Jihlavy zatím kvůli úbytku cestujících způsobenému dosavadními vládními opatřeními proti koronaviru od pátku ruší noční spoj a další spoj, který odjíždí z hlavního nádraží v 3:52. Výnosy z jízdného už měl podnik ze začátku tohoto týdne asi o 30 procent nižší než před rokem. Jeho ředitel Radim Rovner řekl, že další redukce v jihlavské MHD přichází v úvahu během příštího týdne.

Kraj Vysočina omezil kvůli úbytku cestujících rozsah veřejné dopravy také při nouzovém stavu vyhlášeném na jaře. Od 17. března mohli lidé rozhodnutím krajského krizového štábu cestovat regionálními spoji bezplatně, aby se vyloučil přímý kontakt řidiče s cestujícími. V Havlíčkově Brodě tehdy městské autobusy asi měsíc nejezdily vůbec, další města v kraji MHD omezila. V autobusech objednávaných krajem začali cestující znovu platit jízdné 12. dubna a ve vlacích Českých drah 14. dubna.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky automobilová, koronavirus, covid, region, autobus, Vysočina, Kraj Vysočina, městská hromadná doprava, jarní prázdniny, Havlíčkův Brod, Jihlava, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině bude od pondělí jezdit méně regionálních autobusů | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.