Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Alzheimercentru Jihlava mají covid-19 jen dva pracovníci. Zítra také končí pomoc armády

Plošné testování všech zaměstnanců v jihlavském Alzheimercentru potvrdilo covid-19 jen u dvou pracovníků, ti byli umístěni do karantény. Hygienici nechali ve středu odebrat vzorky 67 zaměstnanců zařízení, ve kterém už dřív onemocnělo 60 lidí včetně 19 pracovníků. S jeho chodem od 31. července pomáhá 15 vojáků. V pátek odejdou.

Podle Jiřího Kose, ředitele sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice v Jihlavě, bude v centru až do příštího týdne platit mimořádné opatření, upravující používání ochranných prostředků či zavedení zvláštní zóny pro pozitivní klienty. Onemocnělo jich přes 40, šest z nich zemřelo.

Nyní už je většina klientů neinfekčních. Jejich uzdravování se neověřuje testy, postupuje se podle algoritmu, podle kterého se po určité době bez příznaků pokládají za neinfekční. „Příští týden se zvažuje, že když to bude v pořádku, tak to opatření nějak rozvolníme nebo zrušíme," řekl Jiří Kos.

V zařízení, které pečuje o lidi s průměrným věkem 84 let, se koronavirus začal rozšiřovat po 20. červenci. Kvůli zvyšujícímu se počtu nemocných pracovníků tam začali pomáhat vojáci ze 42. mechanizovaného praporu Tábor a 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany Liberec.

„Příslušníci Centra biologické ochrany Těchonín pomáhali se zaváděním bezpečnostního režimu a dodržováním hygienických opatření," uvedla Vlastimila Cyprisová z tiskového oddělení generálního štábu. Všechny vojáky podle ní po odchodu z Alzheimercentra čeká testování na covid-19. V zařízení pomáhali udržovat bezpečnostní hygienický režim, měli na starost dohled nad správným používáním ochranných pomůcek nebo bezpečným nakládáním s odpady. Měli na starost i pomocné práce.

Foto alzheimercentrum.cz | Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, sociální, armáda, Jihlava, COVID-19, Jiří Kos, Krajská hygienická stanice, Centrum biologické ochrany Těchonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Alzheimercentru Jihlava mají covid-19 jen dva pracovníci. Zítra také končí pomoc armády | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.